Ο ΜΑΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

13315466_1776743645889296_4445255921178882817_n

Και ο Μάης φτάνει στο τελείωμα του……. Οι ξαφνικές βροχές που τον συνόδευσαν , έτρεξαν να ξεπλύνουν τη μνήμη φοβερών, συγκλονιστικών γεγονότων για μας τους Κρητικούς!!!
Λες και η δροσιά του, ο μεθυστικός αγέρας του, οι πινελιές του, που σκορπούν χρώματα στους καμβάδες της Κρητικής γης θέλουν να σβήσουν για πάντα το ξεραμένο αίμα που αναδύεται , για να μας θυμίσει!!! Και η θύμηση τρέχει και αυτή, σαν ανοιξιάτικη συρμή βιάζεται να ξηλώσει τα κεντίδια της γης που κρύβουν στα σπλάχνα της, τις κραυγές της ιστορίας !!! Οι πρώτες σκιές ξεπροβάλλουν στο Φραγκοκάστελλο με τον Χατζημιχάλη Νταλιάνη και τους πολεμιστές του, σαν Δροσουλίτες στα μέσα Μάη, και λίγες μέρες μετά σαν διθύραμβος νίκης με το ριζίτικο » Χίτλερ να μην το καυχηθείς » για να μηδενίσει τη δήθεν επικράτηση των Γερμανών αλεξιπτωτιστών στην ηρωική μάχη της Κρήτης!!!
Οι σκιές όμως συνεχίζουν το ταξίδι τους , δεν βαστούν στα σκοτάδια της λήθης , και οι αντίλαλοι γεμίζουν τα φαράγγια και τις αετοφωλιές !!! Είναι οι φωνές των Κρητικών των τελευταίων πολεμιστών που υπεράσπισαν την Βασιλεύουσα ,που επέστρεψαν μαζί με το εικόνισμα της Αγίας Σοφίας για να μην το μαγαρίσουν οι αλλόθρησκοι. Είναι οι συνεχιστές του Λεωνίδα που βιάζονται να στείλουν τη λαλιά τους για να σημαδέψουν τον ουράνιο θόλο της Κρήτης :
» Η Πόλις εάλω «……….

Νεκταρία Παπαθανασάκη

Benjamin Constant The Entry of Mahomet_II into Constantinople

/** * The template for displaying Comments. * * The area of the page that contains both current comments * and the comment form. The actual display of comments is * handled by a callback to bouquet_comment() which is * located in the functions.php file. * * @package Bouquet */ if ( post_password_required() ) return; ?>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.