ΚΟΡΙΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

12936601_944134655704773_8740922856373375381_n

Η επιθυμία του να γράψω το συγκεκριμένο βιβλίο ξεκίνησε όταν επισκέφθηκα το σπίτι που μεγάλωσα. Είναι ένα διώροφο νεοκλασικό σπίτι στο κέντρο της Αθήνας. Γύρω του κτίστηκαν καινούρια σπίτια, μεγάλες πολυκατοικίες που οι βαριές σκιές τους γέρνουν πάνω του, αλλά εκείνο μένει εκεί, όπως τότε, να θυμίζει στους περαστικούς μια άλλη εποχή που αγαπήσαμε.
Το μυθιστόρημα μου «Κοριός στο μαξιλάρι του Προέδρου» βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Άλλα τα έζησα και άλλα μου τα διηγήθηκαν κι έμειναν μέσα στην ψυχή μου σαν κομμάτια της δικής μου ζωής.

Οι ήρωές μου θα γνωριστούν τυχαία, θα γυρίσουν πίσω τις σελίδες της ζωής τους, θα ξαναζήσουν τα τρελά παιχνίδια της μοίρας, τους εφιάλτες. Θα βρεθούν μαζί με τα φαντάσματα μιας πιο παλιάς εποχής που στοίχειωσαν μέσα στην ψυχή τους και θα οδηγηθούν σε καινούρια μονοπάτια, ώστε να φτάσουν στις πιο τρομερές αλήθειες, στα μυστικά ενός βίου που έκρυψε κάτω από τις σάλπιγγες του πολέμου την αγάπη.
Έζησα μαζί τους την κάθε τους σκέψη. Στάθηκα πλάι τους, στις χαρές και στις πίκρες. Παρέλασα κι εγώ μαζί με όλους αυτούς τους χιλιάδες ανθρώπους που βρέθηκαν στο δρόμο τους. Πολέμησα. Άκουσα τις κραυγές, τους κεραυνούς, το μουγκρητό της θάλασσας. Βρέθηκα στην αγκαλιά των πιο αγαπημένων τους. Ένοιωσα πως αποτελούσα κι εγώ ένα μέρος δικό τους, της δικής τους ζωής κι έτσι, πάλεψα με τον εαυτόν μου και συμφιλιώθηκα μαζί του και τέλος, μέσα σε αυτόν τον τόπο, τον αποκλειστικά δικό τους τόπο, τον γεμάτο από αυτό που λέγεται ζωή, έφτασα μαζί τους στην λύτρωση.

Καίτη Λιανού-Ιωαννίδου
Μουσικός-Υψίφωνος-Συγγραφέας

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανός 2015

/** * The template for displaying Comments. * * The area of the page that contains both current comments * and the comment form. The actual display of comments is * handled by a callback to bouquet_comment() which is * located in the functions.php file. * * @package Bouquet */ if ( post_password_required() ) return; ?>

3 σχόλια στο ΚΟΡΙΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.