ΚΕΙΜΕΝΟΔΙΦΙΚΗ ΙΧΝΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΕΛΟΥΖΟΥ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ “ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ” ΤΟΥ ΠΑΝ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ.

1480548_10208055020127266_4884205262067024891_n

Δειλινό του Έρωτα θα ονομάτιζα το χρονογράφημά σου “ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ” αγαπητέ μου Παν. Απόσταγμα από ρόδα θαλασσινά που ευωδιάζουν την ψυχή μας.
Στο ουράνιο φόντο, ζωγραφίζεις τους μαιάνδρους των ονείρων σου και μας παίρνεις από το χέρι να συνταξιδέψουμε σ’ αυτό το όμορφο-απάνεμο λιμανάκι της Αγίας Κυριακής, για να μας πλοηγήσεις στα ουράνια βραδινά και να εισπνεύσουμε την αρωματική δροσιά της γητεύτρας θάλασσας. Γαληνεμένος, μας πλημμυρίζεις με τα συναισθήματά σου που μοιάζουν με πολύχρωμα πουλιά που ομορφαίνουν το ακρογιάλι με τους τρυφερούς του κυματισμούς. Στα αθώα φτερουγίσματά σου με τα ανοιχτά παράθυρα των κοριτσιών, που μοιάζουν με τις λεύκες που λυγίζουν από το θαλασσινό αεράκι, ερωτεύονται στα άγια βήματα της νύχτας οι περιπατητές επισκέπτες της και όπως το νιο κυπαρίσσι λυγίζουν από τα λόγια της αγάπης στην ξανθή βυθισμένη άμμο όταν τα στήθη φλέγονται κι οι παλάμες ανοιγμένες μοιάζουν με την εύθραυστη βροχή . Πλημμυρίζεις την όραση με θραύσματα ωραιότητας του βυθού και της στεριάς, και με τη γλώσσα του πυρός και την άυλη φωνή σου, μας σεργιανίζεις στην ομορφιά που σφύζει από ήλιο, θαλασσινή αλμύρα και τις ανταύγειες από τα φρεσκοβαμμένα καΐκια και τις ψαρόβαρκες που γλιστρούν στα γαλάζια νερά της.
Γλυκιά η ζωή όταν ανατέλλει το φεγγάρι και σέρνεις τα μάτια σου στο ουράνιο στερέωμα κι η ψυχή σου αγγίζει το θάμπος του. Μας καίνε τα χρώματα κι οι φωνές, η σιωπή της θάλασσας και ο ψίθυρος του Μπάτη που μοιάζει με θεία μουσική την ώρα που το φωτεινό δείλι, έχει πάρει όλες τις αποχρώσεις.
Με τη λύρα σου μας ταξίδεψες γητευτή μου στην κλίμακα με τους αγγέλους και τη λάμψη της ζωής για να τραγουδήσουμε μαζί σου τον έρωτα που ανασταίνεται τα όμορφα καλοκαίρια δίπλα στο κύμα, στα σεληνιακά βράχια της, και τις πανέμορφες ταβέρνες της που φλυαρεί η καρδιά μας και το ουζάκι αδελφώνει τις καρδιές μας.
Μελώδαε γητευτή μου Παναγιώτη και στάλαζε στους κήπους της καρδιά μας την ομορφιά της υπαίθριας ολόξανθης κόρης για να ποτιστούν τα σπλάχνα μας ευχάριστα.

/** * The template for displaying Comments. * * The area of the page that contains both current comments * and the comment form. The actual display of comments is * handled by a callback to bouquet_comment() which is * located in the functions.php file. * * @package Bouquet */ if ( post_password_required() ) return; ?>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.