Αρχείο | Αύγουστος 6, 2017

Θέλω κιι από εδώ να ευχαριστήσω από καρδιας τον Καταξιωμένο Ποιητή και Αγαπημένο μου φίλο Ποιητή Ηλία. Δ. Παπακωνσταντίνου για την πρόσκληση, ενημέρωση και την αποστολή βίντεο :

20604608_1985338278363164_4859693302516710159_n

Παρακολουθώντας τα βίντεο …νοερά βρέθηκα, στο γαλήνιο φυσικό περιβάλλον, του Παρνασσού στους Δελφοίύς το πνευματικό τόπο, πουν συνδέει τον Ορφέα και τον Πυθαγόρα με τον Κρίσνα και τον Ιησού που έκανε τον Σικελιανό να θεωρεί τους Δελφούς παγκόσμιο πνευματικό κέντρο :
Εδώ όπου ιδρύθηκε και άκμασε το σημαντικότερο θρησκευτικό κέντρο της αρχαιότητας και σύμφωνα με τη μυθολογική παράδοση, εδώ συναντήθηκαν οι δύο αετοί που εξαπέστειλε ο Δίας από τα πέρατα του σύμπαντος για να βρει το κέντρο του κόσμου, γι’ αυτό και οι Δελφοί ταυτίστηκαν με τον ομφαλό της Γης:
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχεχοντες για την Θαυμάσια Απόδοση και την Εξερετικη Παρουσίαση !
Στον διοργανωτή εύχομαι Πάντα Άξιος και Πάντα επιτυχίες !!!

S.M.

https://youtu.be/1DacIqvySYg

https://youtu.be/lzi6QR_DEN0

 

Κι όπως έγραφε ο Erich Mendelsohn :
Από αυτή την κοιλάδα, όπως στην Ελευσίνα, μπορώ να αγκαλιάσω ολόκληρη τη Μεσόγειο θάλασσα. Την αφθονία της, την ηρεμία της, τις δημιουργίες της. Εσκοριάλ και Τολέδο – Carcassone και Κυανή Ακτή – Φλωρεντία και Ρώμη – Δελφοί και Ακρόπολη – Κωνσταντινούπολη και ελληνικά νησιά – Γαλιλαία και Ιερουσαλήμ -Πυραμίδες και Καρνάκ. Αδρότητα και αυστηρότητα – πολυτέλεια και τέχνη του ζην – γνώση και ανθρωπιά – μαγεία και φθορά – πίστη και λύτρωση – απαρχή και αιωνιότητα.
Πηγή : Kostas Tsiambaos